Ak Parti Belediye Meclisinde İmar Çatlağı!

YEREL 01.04.2023 - 10:23, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2464+ kez okundu.
 

Ak Parti Belediye Meclisinde İmar Çatlağı!

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nden alınan tır garajının bulunduğu alanda neler oluyor?
Vezirköprü Belediyesince Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nden alınarak kamu yararına kullanılacağı belirtilen alanda gündem yaratacak düzenlemeler yapılıyor.   Daha önce belediye hizmet binası yapılacağı yönünde proje oluşturulan ve halkın oylamasına sunulan, hatta yüzde 60 oranında kabul gören projeden neden vazgeçildi? Projeden vazgeçildi ise konut mu yapılacak? Cevapsız sorular kamoyunda büyük merak uyandırıyor!    KOMİSYONDAN GEÇTİ!   Vezirköprü Belediyesi İmar Komisyonuna sevk edilen tır garajı arsasının imar değişikliği konusu tartışmaları beraberinde getirdi.   Edinilen bilgiye göre; Belediye İmar Komisyonunda konut alanı yapılması için değişiklik maddesi görüşüldüğü sırada komisyon üyelerinden Erdinç Aygün, Sezai Kandemir ve Yasemin Tasalı konut için imar değişikliğini kabul ederken, yine komisyon üyesi Mehmet Turhallı ve Mustafa Meral red oyu kullandı. Ancak 3’e karşı 2 red oyu karşısında değişiklik maddesi kabul edilerek meclis gündemine alındı.   MECLİS GÜNDEMİNDE NE OLDU?   Vezirköprü Belediye Meclisinde görüşülen imar değişikliği gündem maddesinde 2 red oyu kullanılırken, 1 oy da çekimser olarak kayıtlara geçti.   Edinilen bilgiye göre; Meclis toplantısında Meclis Üyeleri Mehmet Turhallı ile Mustafa Türker imar değişikliğine red oyu kullanırken, İyi Parti Meclis Üyesi Ahmet Özdemir ise çekimser oy kullandı. Daha önce komisyonda itiraz eden Meclis Üyesi Mustafa Meral’in mazereti nedeniyle katılamadığı mecliste imar değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.   PROJE NE OLDU?   Vezirköprü Belediye Başkanlığı tarafından yeni hizmet için oluşturulan projesi ne oldu? Proje çizim masrafları için harcanan para ne kadar? Bu para belediye bütçesinden karşılanmadı mı? Proje hakkında yapılan anketten yüzde 60 kabul çıkmasına rağmen neden rafa kaldırıldı? İmar değişikliği ile kamu yararından çıkarılan ve konut alanına dönüştürülen tır garajında konut inşaatları kim ya da kimlere verilecek?    Kamuoyunda cevapları beklenen sorular. 
Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nden alınan tır garajının bulunduğu alanda neler oluyor?
Vezirköprü Belediyesince Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nden alınarak kamu yararına kullanılacağı belirtilen alanda gündem yaratacak düzenlemeler yapılıyor.

 

Daha önce belediye hizmet binası yapılacağı yönünde proje oluşturulan ve halkın oylamasına sunulan, hatta yüzde 60 oranında kabul gören projeden neden vazgeçildi? Projeden vazgeçildi ise konut mu yapılacak? Cevapsız sorular kamoyunda büyük merak uyandırıyor! 

 

KOMİSYONDAN GEÇTİ!

 

Vezirköprü Belediyesi İmar Komisyonuna sevk edilen tır garajı arsasının imar değişikliği konusu tartışmaları beraberinde getirdi.

 

Edinilen bilgiye göre; Belediye İmar Komisyonunda konut alanı yapılması için değişiklik maddesi görüşüldüğü sırada komisyon üyelerinden Erdinç Aygün, Sezai Kandemir ve Yasemin Tasalı konut için imar değişikliğini kabul ederken, yine komisyon üyesi Mehmet Turhallı ve Mustafa Meral red oyu kullandı. Ancak 3’e karşı 2 red oyu karşısında değişiklik maddesi kabul edilerek meclis gündemine alındı.

 

MECLİS GÜNDEMİNDE NE OLDU?

 

Vezirköprü Belediye Meclisinde görüşülen imar değişikliği gündem maddesinde 2 red oyu kullanılırken, 1 oy da çekimser olarak kayıtlara geçti.

 

Edinilen bilgiye göre; Meclis toplantısında Meclis Üyeleri Mehmet Turhallı ile Mustafa Türker imar değişikliğine red oyu kullanırken, İyi Parti Meclis Üyesi Ahmet Özdemir ise çekimser oy kullandı. Daha önce komisyonda itiraz eden Meclis Üyesi Mustafa Meral’in mazereti nedeniyle katılamadığı mecliste imar değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

 

PROJE NE OLDU?

 

Vezirköprü Belediye Başkanlığı tarafından yeni hizmet için oluşturulan projesi ne oldu? Proje çizim masrafları için harcanan para ne kadar? Bu para belediye bütçesinden karşılanmadı mı? Proje hakkında yapılan anketten yüzde 60 kabul çıkmasına rağmen neden rafa kaldırıldı? İmar değişikliği ile kamu yararından çıkarılan ve konut alanına dönüştürülen tır garajında konut inşaatları kim ya da kimlere verilecek? 

 

Kamuoyunda cevapları beklenen sorular. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.