Mübadele Derneği’nden Özlem’e Ziyaret

YEREL 25.02.2023 - 09:49, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2111+ kez okundu.
 

Mübadele Derneği’nden Özlem’e Ziyaret

Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği yönetimi Özlem Gazetesi’ni ziyaret etti.
Dernek Başkanı Serkan Arslan ve Başkan Yardımcısı Fatih Altındağ, Özlem Gazetesi’ni ziyaretleri sohbet ortamında geçti.   İmtiyaz Sahibi Kemalettin Ağca ve Genel Yayın Yönetmeni Hayati Ağca ile bir süre sohbet eden dernek yöneticileri amaçlarının mübadele kültürünü yaşatmak olduğunu ifade ettiler.   35 üyesi bulunan derneği gelecek nesillere de taşımak istediklerini ifade eden Başkan Serkan Arslan derneklerinin Vezirköprü’nün kültürel gelişimine de katkı sağlayacağını söyledi.   1923 yılında Selanik’ten Türkiye’ye göç eden mübadillerin Vezirköprü’de de nüfus oluşturduğunu ve mübadele kültürünün halen yaşatıldığını sözlerine ekledi.   Ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade eden Ağca’lar, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının içerisinde barındırdığı farklı renkler ile ayrı bir değere sahip olduğunu, ülkenin kültüründe her kesimin bir önemi ve katkısı olduğunu söylediler.
Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği yönetimi Özlem Gazetesi’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Serkan Arslan ve Başkan Yardımcısı Fatih Altındağ, Özlem Gazetesi’ni ziyaretleri sohbet ortamında geçti.

 

İmtiyaz Sahibi Kemalettin Ağca ve Genel Yayın Yönetmeni Hayati Ağca ile bir süre sohbet eden dernek yöneticileri amaçlarının mübadele kültürünü yaşatmak olduğunu ifade ettiler.

 

35 üyesi bulunan derneği gelecek nesillere de taşımak istediklerini ifade eden Başkan Serkan Arslan derneklerinin Vezirköprü’nün kültürel gelişimine de katkı sağlayacağını söyledi.

 

1923 yılında Selanik’ten Türkiye’ye göç eden mübadillerin Vezirköprü’de de nüfus oluşturduğunu ve mübadele kültürünün halen yaşatıldığını sözlerine ekledi.

 

Ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade eden Ağca’lar, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının içerisinde barındırdığı farklı renkler ile ayrı bir değere sahip olduğunu, ülkenin kültüründe her kesimin bir önemi ve katkısı olduğunu söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.