Hayvan Pazarı süresiz kapatıldı

YEREL 24.02.2023 - 13:50, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 3020+ kez okundu.
 

Hayvan Pazarı süresiz kapatıldı

Vezirköprü Canlı Hayvan Pazarı çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığı nedeniyle süresiz olarak kapatıldı.
Çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığı nedeniyle Samsun İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan karar ile Samsun genelinde faaliyet gösteren canlı hayvan pazarlarının tedbir amaçlı olarak süresiz kapatıldığı belirtildi.   Kararın 2.maddesinde; "İlimiz Ladik ilçesinde ve çevre illerimizde çıkan şap hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarlarından kaynaklı ilimizde hayvan hareketlerinin yoğunlaşabileceği, ilimizdeki hayvan satış yerlerine talebin artabileceğinden dolayı hastalığı yayılmasını engellemek ve olası salgın ihtimaline karşı tedbiren 23.02.2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar ilimiz genelindeki tüm hayvan satış yerlerinin kapatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.   Kararda ayrıca, vatandaşların pazarlar dışında toplanarak hayvan alım satımı yapmalarını önlemek amacıyla ilçe müdürlükleri ile kolluk kuvvetlerince gerekli denetimlerin yapılacağına yer verildi.
Vezirköprü Canlı Hayvan Pazarı çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığı nedeniyle süresiz olarak kapatıldı.

Çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığı nedeniyle Samsun İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan karar ile Samsun genelinde faaliyet gösteren canlı hayvan pazarlarının tedbir amaçlı olarak süresiz kapatıldığı belirtildi.

 

Kararın 2.maddesinde; "İlimiz Ladik ilçesinde ve çevre illerimizde çıkan şap hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarlarından kaynaklı ilimizde hayvan hareketlerinin yoğunlaşabileceği, ilimizdeki hayvan satış yerlerine talebin artabileceğinden dolayı hastalığı yayılmasını engellemek ve olası salgın ihtimaline karşı tedbiren 23.02.2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar ilimiz genelindeki tüm hayvan satış yerlerinin kapatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir." denildi.

 

Kararda ayrıca, vatandaşların pazarlar dışında toplanarak hayvan alım satımı yapmalarını önlemek amacıyla ilçe müdürlükleri ile kolluk kuvvetlerince gerekli denetimlerin yapılacağına yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.