Öğrencilere ücretsi yemek hizmeti

YEREL 11.02.2023 - 10:44, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2355+ kez okundu.
 

Öğrencilere ücretsi yemek hizmeti

Vezirköprü ilçesinde okullarda ücretsiz yemek dağıtımında sayı artırıldı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ettiğini vurguladı.   Aralık 2021'de toplanan 20. Milli Eğitim Şurası'nda "Okullarda ücretsiz öğle yemeği veya beslenme desteği sağlanması" yönündeki tavsiye kararına ilişkin çalışmaları hızlandırdıklarını ve bu konudaki hazırlıkları büyük bir titizlikleri yürüttüklerini ifade eden Özer, "1980'li yıllardan beri uygulanan taşımalı eğitim ve pansiyonlarda kalan öğrencilere verilen ücretsiz yemek hizmetinin son 20 yılda kapsamı her geçen gün genişletildi. Biz de Şura kararı çerçevesinde öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Halihazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız. Böylece eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması konusunda somut bir adım daha atmış olacağız." diye konuştu.   VEZİRKÖPRÜ'DE SAYI ARTIRILDI   Bu kapsamda Müdürlüğümüz tarafından Ayşe Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. yarıyılında ilçemizdeki 44 birleştirilmiş sınıflı ilkokulda öğrenim gören toplam bin 427 öğrenciye beslenme desteği sağlanmasına ilişkin,  Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. yarıyılında taşımalı eğitim uygulaması kapsamında 73 okulda toplam 8 bin 461 öğrenciye öğle yemeği verilmesi hizmetine ve ana sınıflarında öğrenim gören öğrencilere beslenme desteği sağlanmasına ilişkin protokol imzalandı.
Vezirköprü ilçesinde okullarda ücretsiz yemek dağıtımında sayı artırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ettiğini vurguladı.

 

Aralık 2021'de toplanan 20. Milli Eğitim Şurası'nda "Okullarda ücretsiz öğle yemeği veya beslenme desteği sağlanması" yönündeki tavsiye kararına ilişkin çalışmaları hızlandırdıklarını ve bu konudaki hazırlıkları büyük bir titizlikleri yürüttüklerini ifade eden Özer, "1980'li yıllardan beri uygulanan taşımalı eğitim ve pansiyonlarda kalan öğrencilere verilen ücretsiz yemek hizmetinin son 20 yılda kapsamı her geçen gün genişletildi. Biz de Şura kararı çerçevesinde öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Halihazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız. Böylece eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması konusunda somut bir adım daha atmış olacağız." diye konuştu.

 

VEZİRKÖPRÜ'DE SAYI ARTIRILDI

 

Bu kapsamda Müdürlüğümüz tarafından Ayşe Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. yarıyılında ilçemizdeki 44 birleştirilmiş sınıflı ilkokulda öğrenim gören toplam bin 427 öğrenciye beslenme desteği sağlanmasına ilişkin,  Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. yarıyılında taşımalı eğitim uygulaması kapsamında 73 okulda toplam 8 bin 461 öğrenciye öğle yemeği verilmesi hizmetine ve ana sınıflarında öğrenim gören öğrencilere beslenme desteği sağlanmasına ilişkin protokol imzalandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.