Kışın Saç Dökülmesi Neden Artar?

13.12.2023 - 11:01, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1862+ kez okundu.
 

Kışın Saç Dökülmesi Neden Artar?

Mevsim değişiklikleri, değişen hava koşulları saç sağlığını olumsuz etkilemektedir. Kış da saç ve cilt problemlerinin en yoğun yaşandığı mevsimdir çünkü kuru ve sert hava saç derisindeki bütün nemi emip ve saç derisinin kurumasına neden olmaktadır.
Mevsim değişiklikleri, değişen hava koşulları saç sağlığını olumsuz etkilemektedir. Kış da saç ve cilt problemlerinin en yoğun yaşandığı mevsimdir çünkü kuru ve sert hava saç derisindeki bütün nemi emip  ve saç derisinin kurumasına neden olmaktadır.  Bu da saç dökülmesine, saç tellerinin kırılmasına, kepek oluşumuna neden olmaktadır. KIŞ MEVSİMİNDE SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ? •Sağlıklı Beslenin ve Bol Su İçin •Sıcak Duş Keyfi Uzun Sürmesin •Saçlarınızın Doğal Yollarla Kurumasına İzin Verin •Doğal Yağlarla, Maskelerle Saç Derinize Masaj Yapın •Saçlarınızı Düzenli Kestirin 1.KURU HAVA Mevsim geçişleri saç köklerinin şoka girme ve adapte olma sürecidir bu yüzden normalden biraz daha saç dökülmesi yaşanabilir. Ama saçlara gerekli bakım yapılırsa, saçları yıpratmayacak önlemler alınırsa  bunun da önüne geçmek mümkündür.  2.NEMSİZ SAÇ Kuruyan hava, yağmurla birlikte saçlar iyice kurur ve yıpranır. Bu dönemde saçlara ihtiyacı olan nemi sağlamak gerekmektedir.  Kışın en güzel yanlarından biri sıcak bir banyo keyfi olsa da saçlarımız sıcaklığı sevmemektedir. Sıcak suyla beraber saç derimizde tahriş, kuruluk meydana gelebilmektedir.  Aynı zamanda saçları sıkı toplamak, havluyla kurutmak da saçları yıpratmaktadır.  3.VİTAMİN EKSİKLİĞİ Kış mevsiminde hassaslaşan saçlar vitamin eksikliğiyle de dökülebilir. Bu yüzden yeşil yapraklı sebzeler ve su bol bol tüketilmelidir. Ayrıca bu dönemde saçına iyi gelen vitaminler de şampuana eklenebilmektedir. 4.HORMONAL DEĞİŞİKLİK Mevsim geçişlerinde hormonal bozukluk ve stres kadınlarda saç dökülmesini artırabilir.  DOKTORA NE ZAMAN BAŞVURMALI? Mevsimsel saç dökülmesi yaygın görülen bir problem olsa da kontrol altına alınamayan saç dökülmeleri için mutlaka bir uzmana başvurmak gerekiyor. Saç dökülmeleriniz normalden daha uzun sürüyorsa, mevsim geçmesine rağmen etkileri devam ediyorsa, öngörülen sayının üzerinde dökülmeler yaşıyorsanız; bireysel saç bakım tedbirleri tek başına yeterli olmayacaktır. Bu durumda; gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılması, altında yatan nedenlerin tespit edilmesi ve tedavi planlamasının yapılması gerekir.  
Mevsim değişiklikleri, değişen hava koşulları saç sağlığını olumsuz etkilemektedir. Kış da saç ve cilt problemlerinin en yoğun yaşandığı mevsimdir çünkü kuru ve sert hava saç derisindeki bütün nemi emip ve saç derisinin kurumasına neden olmaktadır.

Mevsim değişiklikleri, değişen hava koşulları saç sağlığını olumsuz etkilemektedir. Kış da saç ve cilt problemlerinin en yoğun yaşandığı mevsimdir çünkü kuru ve sert hava saç derisindeki bütün nemi emip  ve saç derisinin kurumasına neden olmaktadır.  Bu da saç dökülmesine, saç tellerinin kırılmasına, kepek oluşumuna neden olmaktadır.

KIŞ MEVSİMİNDE SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

•Sağlıklı Beslenin ve Bol Su İçin
•Sıcak Duş Keyfi Uzun Sürmesin
•Saçlarınızın Doğal Yollarla Kurumasına İzin Verin
•Doğal Yağlarla, Maskelerle Saç Derinize Masaj Yapın
•Saçlarınızı Düzenli Kestirin

1.KURU HAVA

Mevsim geçişleri saç köklerinin şoka girme ve adapte olma sürecidir bu yüzden normalden biraz daha saç dökülmesi yaşanabilir. Ama saçlara gerekli bakım yapılırsa, saçları yıpratmayacak önlemler alınırsa  bunun da önüne geçmek mümkündür. 

2.NEMSİZ SAÇ

Kuruyan hava, yağmurla birlikte saçlar iyice kurur ve yıpranır. Bu dönemde saçlara ihtiyacı olan nemi sağlamak gerekmektedir. 

Kışın en güzel yanlarından biri sıcak bir banyo keyfi olsa da saçlarımız sıcaklığı sevmemektedir. Sıcak suyla beraber saç derimizde tahriş, kuruluk meydana gelebilmektedir.  Aynı zamanda saçları sıkı toplamak, havluyla kurutmak da saçları yıpratmaktadır. 

3.VİTAMİN EKSİKLİĞİ

Kış mevsiminde hassaslaşan saçlar vitamin eksikliğiyle de dökülebilir. Bu yüzden yeşil yapraklı sebzeler ve su bol bol tüketilmelidir. Ayrıca bu dönemde saçına iyi gelen vitaminler de şampuana eklenebilmektedir.

4.HORMONAL DEĞİŞİKLİK

Mevsim geçişlerinde hormonal bozukluk ve stres kadınlarda saç dökülmesini artırabilir. 

DOKTORA NE ZAMAN BAŞVURMALI?

Mevsimsel saç dökülmesi yaygın görülen bir problem olsa da kontrol altına alınamayan saç dökülmeleri için mutlaka bir uzmana başvurmak gerekiyor. Saç dökülmeleriniz normalden daha uzun sürüyorsa, mevsim geçmesine rağmen etkileri devam ediyorsa, öngörülen sayının üzerinde dökülmeler yaşıyorsanız; bireysel saç bakım tedbirleri tek başına yeterli olmayacaktır. Bu durumda; gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılması, altında yatan nedenlerin tespit edilmesi ve tedavi planlamasının yapılması gerekir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.