Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden Açıklama

YEREL 28.07.2023 - 18:41, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 3248+ kez okundu.
 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden Açıklama

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Demirkan, yeni değişikliklerle ilgili kooperetif üeyelerine bilgilendirme amaçlı açıklamalarda bulundu.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi  Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Demirkan, yeni değişikliklerle ilgili kooperetif üeyelerine bilgilendirme amaçlı açıklamalarda bulundu.    “Hazine ve Maliye Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlara kullandırılan faiz destekli kredi mevzuatında bir takım yeni düzenlemeler getirmiştir.Yapılan bu düzenlemeler ile;   1- Mevcut durumda yıllık %1,25 olan kooperatif masraf karşılığı % 1,5 ’e yükseltilmiştir. 2-Daha önce kredi kullanımı için gerekli olan vergi ve esnaf sicil kaydı süresi 3 aydan 6 aya çıkartılmıştır. 3-Şöför esanafına kullandırılacak kredilerde gerekli belgelere krediyi kullanacak kişinin ehliyet ve src belgesi ilave edilecektir. 4-Daha önce hem meslek oda hemde ticeret odasına kaydı olan esanaflara kredi kullandırılırken bundan sonra sadece meslek oda kaydına olan esnaflar kredi kullanabilecektir. 5-209 meslek kolu için kredilerde üst limit belirlemesi yapılmış olup kredileri 100.000.TL ile 250.000.TL arasında değerlendirilebilecektir. 6-Kredi talepleri ek plasman olmadığından yalnızca geri dönüşlerle karşılanabilmektedir. 7-Daha önce yapılan düzenleme ile kredi fazileri %7,5 ’ten %12,5 ‘ e yükseltilmiştir.Bu yükselmeden eski krediler şimdilik etkilenmeyecektir.” Şeklinde belirtildi.  
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Demirkan, yeni değişikliklerle ilgili kooperetif üeyelerine bilgilendirme amaçlı açıklamalarda bulundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi  Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Demirkan, yeni değişikliklerle ilgili kooperetif üeyelerine bilgilendirme amaçlı açıklamalarda bulundu. 

 

“Hazine ve Maliye Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlara kullandırılan faiz destekli kredi mevzuatında bir takım yeni düzenlemeler getirmiştir.Yapılan bu düzenlemeler ile;

 

1- Mevcut durumda yıllık %1,25 olan kooperatif masraf karşılığı % 1,5 ’e yükseltilmiştir.
2-Daha önce kredi kullanımı için gerekli olan vergi ve esnaf sicil kaydı süresi 3 aydan 6 aya çıkartılmıştır.
3-Şöför esanafına kullandırılacak kredilerde gerekli belgelere krediyi kullanacak kişinin ehliyet ve src belgesi ilave edilecektir.
4-Daha önce hem meslek oda hemde ticeret odasına kaydı olan esanaflara kredi kullandırılırken bundan sonra sadece meslek oda kaydına olan esnaflar kredi kullanabilecektir.
5-209 meslek kolu için kredilerde üst limit belirlemesi yapılmış olup kredileri 100.000.TL ile 250.000.TL arasında değerlendirilebilecektir.
6-Kredi talepleri ek plasman olmadığından yalnızca geri dönüşlerle karşılanabilmektedir.
7-Daha önce yapılan düzenleme ile kredi fazileri %7,5 ’ten %12,5 ‘ e yükseltilmiştir.Bu yükselmeden eski krediler şimdilik etkilenmeyecektir.”
Şeklinde belirtildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.