İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta;

YEREL 29.07.2023 - 17:35, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 3091+ kez okundu.
 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta;

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vezirköprü'de toprak kayması sonucu çöken Vezirköprü - Boyabat yolunu yerinde inceledi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vezirköprü'de toprak kayması sonucu çöken Vezirköprü - Boyabat yolunu yerinde inceledi.       Vezirköprü köylerinin yaklaşık yarısının bu yollu kullandığını ifade eden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta; "Vezirköprü'ün köylerinin yaklaşık nüfusun yarısı bu bölgede yaşıyor, her gün insanların yoğun olarak kullandığı bir yol,  yolun bir tarafı tamamen göçmüş durumda yaklaşık iki aydır bu halde duruyor, buraya ne bir gelen var ne bir bakan var ne de bu yolu yapalım diye bir çaba içerisinde olan var, hem yerel siyasetçiler hem mutlak yöneticinin sorumluluğu var bu konuların yetkili devlet dairelerine iletilmesi lazım ve onlar tarafından çözümüne bakılması lazım, yirmi yıldır yol yapmakla öğünen bir iktidarın yaptığı iş bu, bu güne kadar Vezirköprü'ye başka bir şey verilmedi, Vezirköprü'nün gelişmişlik endeksindeki durumu belli, yerlerde sürünüyor. Türkiye'nin en fakir ilçelerinden bir tanesi, bu fakirlik biraz daha artsın diye yollarına da hiç bakan denetleyen yok. Vezirköprü son seçimlerde bildiğimiz üzere cumhur ittifakına veya Sayın Erdoğan'a yüzde seksen bir destek vermiş. Bu oy oranı buradan çıkmış ama Vezirköprü'ye hizmet gelmiyor, biz bunları bugüne kadar gündeme getirdik özellikle Havza - Vezirköprü yolunu, Vezirköprü - Boyabat yolunu daha da geliştirilmesini isterken biz mevcut yolun dahi korunamadığını görüyoruz, mevcut yol kullanılamıyor tek şeritten yol veriliyor" dedi.   Erhan Usta; "Bu sorunun ivedililikle çözülmesi gerek"   "Biz bunu mecliste gündeme getireceğiz ve kamuoyunun gündemine taşıyacağız. İvedilikle bu sorunun çözülmesi lazım sadece bu değil köy yollarında da ciddi sıkıntılar var. Heyelan nedeni ile Küçükkale, Kızılcakoru ve Elmalı yolu iki aydır kapalı bunların hepsine bakılması lazım. Burada hem Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hem de Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işler var maalesef iki tarafında Vezirköprü'ye kayıtsız kaldığını üzülerek görüyoruz."dedi.   Usta; "Vezirköprü'nün sesi olmaya devam edeceğiz"   "Biz Vezirköprü'nün sesi olmaya devam edeceğiz ve bunları gündeme getireceğiz inşallah bu yolların biran önce yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi   Erhan Usta Ulaştırma Bakanlığı'na ve Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek;   "Buradan hem Ulaştırma Bakanına hem de Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum, Vezirköprü'ye bakın buralar en tabii ihtiyaç yol, bu insanlar sizden fabrika istedi, fabrika yapmadınız. Hiç olmazsa yeni yol yapmıyorsunuz, mevcut yolları koruyacak çalışmalar içerisinde bulunun" dedi.   Usta; "Bu devirde bir yolun iki aydır kapalı olması hem köylerle Vezirköprü'nün bağlantısı hem de Vezirköprü Durağan-Boyabat bağlantısını sağlayan bu yolun kapalı olması hiç bir şekilde kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.   Açıklamada Usta'ya Vezirköprü İyi Parti İlçe Başkanı Salih Gürbüz, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdemir ve partililer eşlik etti.
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vezirköprü'de toprak kayması sonucu çöken Vezirköprü - Boyabat yolunu yerinde inceledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Vezirköprü'de toprak kayması sonucu çöken Vezirköprü - Boyabat yolunu yerinde inceledi.

     

Vezirköprü köylerinin yaklaşık yarısının bu yollu kullandığını ifade eden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta; "Vezirköprü'ün köylerinin yaklaşık nüfusun yarısı bu bölgede yaşıyor, her gün insanların yoğun olarak kullandığı bir yol,  yolun bir tarafı tamamen göçmüş durumda yaklaşık iki aydır bu halde duruyor, buraya ne bir gelen var ne bir bakan var ne de bu yolu yapalım diye bir çaba içerisinde olan var, hem yerel siyasetçiler hem mutlak yöneticinin sorumluluğu var bu konuların yetkili devlet dairelerine iletilmesi lazım ve onlar tarafından çözümüne bakılması lazım, yirmi yıldır yol yapmakla öğünen bir iktidarın yaptığı iş bu, bu güne kadar Vezirköprü'ye başka bir şey verilmedi, Vezirköprü'nün gelişmişlik endeksindeki durumu belli, yerlerde sürünüyor. Türkiye'nin en fakir ilçelerinden bir tanesi, bu fakirlik biraz daha artsın diye yollarına da hiç bakan denetleyen yok. Vezirköprü son seçimlerde bildiğimiz üzere cumhur ittifakına veya Sayın Erdoğan'a yüzde seksen bir destek vermiş. Bu oy oranı buradan çıkmış ama Vezirköprü'ye hizmet gelmiyor, biz bunları bugüne kadar gündeme getirdik özellikle Havza - Vezirköprü yolunu, Vezirköprü - Boyabat yolunu daha da geliştirilmesini isterken biz mevcut yolun dahi korunamadığını görüyoruz, mevcut yol kullanılamıyor tek şeritten yol veriliyor" dedi.

 

Erhan Usta; "Bu sorunun ivedililikle çözülmesi gerek"

 

"Biz bunu mecliste gündeme getireceğiz ve kamuoyunun gündemine taşıyacağız. İvedilikle bu sorunun çözülmesi lazım sadece bu değil köy yollarında da ciddi sıkıntılar var. Heyelan nedeni ile Küçükkale, Kızılcakoru ve Elmalı yolu iki aydır kapalı bunların hepsine bakılması lazım. Burada hem Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hem de Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işler var maalesef iki tarafında Vezirköprü'ye kayıtsız kaldığını üzülerek görüyoruz."dedi.

 

Usta; "Vezirköprü'nün sesi olmaya devam edeceğiz"

 

"Biz Vezirköprü'nün sesi olmaya devam edeceğiz ve bunları gündeme getireceğiz inşallah bu yolların biran önce yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi

 

Erhan Usta Ulaştırma Bakanlığı'na ve Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek;

 

"Buradan hem Ulaştırma Bakanına hem de Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum, Vezirköprü'ye bakın buralar en tabii ihtiyaç yol, bu insanlar sizden fabrika istedi, fabrika yapmadınız. Hiç olmazsa yeni yol yapmıyorsunuz, mevcut yolları koruyacak çalışmalar içerisinde bulunun" dedi.

 

Usta; "Bu devirde bir yolun iki aydır kapalı olması hem köylerle Vezirköprü'nün bağlantısı hem de Vezirköprü Durağan-Boyabat bağlantısını sağlayan bu yolun kapalı olması hiç bir şekilde kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

 

Açıklamada Usta'ya Vezirköprü İyi Parti İlçe Başkanı Salih Gürbüz, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdemir ve partililer eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.