Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

'Yassı Semaver' Oldukça İlgi Görüyor

YEREL 22.08.2023 - 17:13, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1595+ kez okundu.
 

'Yassı Semaver' Oldukça İlgi Görüyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesine özgü olan 'yassı semaver' çayı oldukça ilgi görüyor. Suyu çok çabuk kaynadığı için semaveri kullananlar, çayın tadının çok güzel olduğu söyleniyor.
Samsun'un Vezirköprü ilçesine özgü olan 'yassı semaver' çayı oldukça ilgi görüyor. Suyu çok çabuk kaynadığı için semaveri kullananlar, çayın tadının çok güzel olduğu söyleniyor.    200 yıldır el emeği ile üretilen coğrafi işaret tescilli 'yassı semaver', 32 parçadan oluşuyor. Semaver tasarımıyla suyun daha çabuk kaynamasına sebep oluyor. Yurt içi ve yurt dışından talep gören yassı semaver, Vezirköprü'de ustalar tarafından üretiliyor. Emekli vatandaş Ahmet Erkaplan, "Vezirköprü’de bunu yapabilen üç tane usta kaldı.   32 parçadan oluşuyor. Hepsi el yapımı olarak sacdan ve tenekeden yapılıyor. Bunun erken kaynamasının sebebi dar olmasından kaynaklanıyor. Ateşliği yakın olunca mecburen çayı erken kaynatıp güzelce demliyor.   Tadı daha bir değişik oluyor. Üstüne bir de porselenden demlik koyarsan daha iyi oluyor. Vezirköprü semaverini Türkiye Cumhuriyeti’nin başka bir yerinde bulamazsınız" dedi.   "ÇAYI LEZZETLİ OLUR"   Satıcı Hasan Ünlü ise, "Yassı semaver adıyla bilinir. Kalaylı tenekeden yapılmaktadır. 32 parçası vardır. Çayı lezzetli olur. Özellikleri Türkiye’nin başka yerinde yapılmaz.    "FİYATI 300 İLE 400 TL ARASINDA DEĞİŞMEKTEDİR"   Tescillidir ve elle üretilmektedir. Haftada toplam 10-15 adet semaver yapılmaktadır. Vezirköprü vatandaşı bunu erken kaynadığından dolayı tercih ediyor. Fiyatı 300 ile 400 lira arasında değişmektedir. İlçemize gelen herkes bu semaveri yıllardır tercih ediyor" diye konuştu.
Samsun'un Vezirköprü ilçesine özgü olan 'yassı semaver' çayı oldukça ilgi görüyor. Suyu çok çabuk kaynadığı için semaveri kullananlar, çayın tadının çok güzel olduğu söyleniyor.

Samsun'un Vezirköprü ilçesine özgü olan 'yassı semaver' çayı oldukça ilgi görüyor. Suyu çok çabuk kaynadığı için semaveri kullananlar, çayın tadının çok güzel olduğu söyleniyor. 

 

200 yıldır el emeği ile üretilen coğrafi işaret tescilli 'yassı semaver', 32 parçadan oluşuyor. Semaver tasarımıyla suyun daha çabuk kaynamasına sebep oluyor. Yurt içi ve yurt dışından talep gören yassı semaver, Vezirköprü'de ustalar tarafından üretiliyor. Emekli vatandaş Ahmet Erkaplan, "Vezirköprü’de bunu yapabilen üç tane usta kaldı.

 

32 parçadan oluşuyor. Hepsi el yapımı olarak sacdan ve tenekeden yapılıyor. Bunun erken kaynamasının sebebi dar olmasından kaynaklanıyor. Ateşliği yakın olunca mecburen çayı erken kaynatıp güzelce demliyor.

 

Tadı daha bir değişik oluyor. Üstüne bir de porselenden demlik koyarsan daha iyi oluyor. Vezirköprü semaverini Türkiye Cumhuriyeti’nin başka bir yerinde bulamazsınız" dedi.

 

"ÇAYI LEZZETLİ OLUR"

 

Satıcı Hasan Ünlü ise, "Yassı semaver adıyla bilinir. Kalaylı tenekeden yapılmaktadır. 32 parçası vardır. Çayı lezzetli olur. Özellikleri Türkiye’nin başka yerinde yapılmaz. 

 

"FİYATI 300 İLE 400 TL ARASINDA DEĞİŞMEKTEDİR"

 

Tescillidir ve elle üretilmektedir. Haftada toplam 10-15 adet semaver yapılmaktadır. Vezirköprü vatandaşı bunu erken kaynadığından dolayı tercih ediyor. Fiyatı 300 ile 400 lira arasında değişmektedir. İlçemize gelen herkes bu semaveri yıllardır tercih ediyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.