Vezirköprü'de Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlanıyor

YEREL 28.10.2023 - 09:22, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 724+ kez okundu.
 

Vezirköprü'de Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Vezirköprü'de de coşku ile kutlanacak.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Vezirköprü'de de coşku ile kutlanacak.   Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından organize edilen onlarca etkinlik programı ile kutlanmaya devam ediliyor.   Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları Vezirköprü'de yoğun ilgi ve katılımlarla gerçekleşmeye devam ediyor.   Cumhuriyetin 100. Yılı etkilikleri, 16 Ekim 2023 Pazartesi günü tenis ve voleybol turnuvaları ile başlayarak, Kasım ayı içersinde yapılacak olan satranç turnuvaları ile son bulacak.   Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya düzenlenen kutlama programlarını yerinde inceleyerek halk ve öğrencilerle iç içe oluyor.   Cumhuriyet Bayramı Nedir?   Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile ulusal (milli) bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.   Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkeler olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.   Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği Onuncu Yıl Nutku'nda, bu günü "en büyük bayram" olarak nitelendirmiştir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Vezirköprü'de de coşku ile kutlanacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Vezirköprü'de de coşku ile kutlanacak.

 

Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından organize edilen onlarca etkinlik programı ile kutlanmaya devam ediliyor.

 

Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları Vezirköprü'de yoğun ilgi ve katılımlarla gerçekleşmeye devam ediyor.

 

Cumhuriyetin 100. Yılı etkilikleri, 16 Ekim 2023 Pazartesi günü tenis ve voleybol turnuvaları ile başlayarak, Kasım ayı içersinde yapılacak olan satranç turnuvaları ile son bulacak.

 

Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya düzenlenen kutlama programlarını yerinde inceleyerek halk ve öğrencilerle iç içe oluyor.

 

Cumhuriyet Bayramı Nedir?

 

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile ulusal (milli) bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkeler olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği Onuncu Yıl Nutku'nda, bu günü "en büyük bayram" olarak nitelendirmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.