Vezirköprülü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı Dünya Markası Oldu

YEREL 07.10.2023 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1407+ kez okundu.
 

Vezirköprülü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı Dünya Markası Oldu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi önceki Rektör Yardımcısı Vezirköprülü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ndeki yerini korumaya devam ediyor.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi önceki Rektör Yardımcısı Vezirköprülü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ndeki yerini korumaya devam ediyor.    2020 yılında bugüne  listede yerini koruyan Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr.  Kaplancıklı, bu yıl yeniden Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldı.   Vezirköprü’de doğan ve ilk, orta, lise eğitimini de Vezirköprü’de tamamlayan Prof. Dr. Asım Kaplancıklı Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan dergide Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasında bulunuyor.   Stanford Üniversitesi’nin açıkladığı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Prof.Dr. Asım Kaplancıklı hem “2022 Etki Sıralaması”nda, hem de “Kariyer Boyu Etki Sıralaması”nda yer aldı.   Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P.A. Ioannidas ve ekibi tarafından hazırlanan listede farklı disiplinlerden dünyadaki yedi milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren isimler Plos Biology isimli dergide yayımlandı.   Dünyanın farklı yerlerinden yedi milyon bilim insanı; bilimsel makale sayısı, atıf sayısı, atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanılarak belirlendi.   Listede  Anadolu Üniversitesinden de dört bilim insanı yer alıyor; Vezirköprülü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı da Anadolu Üniversitesi akademisyenleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde bulunuyor.   1994 yılında  Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan , Prof. Dr. Kaplancıklı . 2004 yılında  Yrd. Doç. , 2006 yılında Doç. , 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Profesörlük unvanını  almayı hak etti.     Uluslararası dergilerde (SCI) yayınlanmış 250 nin üzerinde bilimsel makalesi bulunan Kaplancıklı’nın yeni ilaç araştırmaları üzerine 2 adet patenti bulunuyor.   Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi’nin her yıl yayınladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde 2020 yılından beri düzenli olarak yerini koruyor.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi önceki Rektör Yardımcısı Vezirköprülü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ndeki yerini korumaya devam ediyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi önceki Rektör Yardımcısı Vezirköprülü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ndeki yerini korumaya devam ediyor. 

 

2020 yılında bugüne  listede yerini koruyan Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr.  Kaplancıklı, bu yıl yeniden Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldı.

 

Vezirköprü’de doğan ve ilk, orta, lise eğitimini de Vezirköprü’de tamamlayan Prof. Dr. Asım Kaplancıklı Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan dergide Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasında bulunuyor.

 

Stanford Üniversitesi’nin açıkladığı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Prof.Dr. Asım Kaplancıklı hem “2022 Etki Sıralaması”nda, hem de “Kariyer Boyu Etki Sıralaması”nda yer aldı.

 

Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P.A. Ioannidas ve ekibi tarafından hazırlanan listede farklı disiplinlerden dünyadaki yedi milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren isimler Plos Biology isimli dergide yayımlandı.

 

Dünyanın farklı yerlerinden yedi milyon bilim insanı; bilimsel makale sayısı, atıf sayısı, atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanılarak belirlendi.

 

Listede  Anadolu Üniversitesinden de dört bilim insanı yer alıyor; Vezirköprülü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı da Anadolu Üniversitesi akademisyenleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde bulunuyor.

 

1994 yılında  Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan , Prof. Dr. Kaplancıklı . 2004 yılında  Yrd. Doç. , 2006 yılında Doç. , 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Profesörlük unvanını  almayı hak etti.  

 

Uluslararası dergilerde (SCI) yayınlanmış 250 nin üzerinde bilimsel makalesi bulunan Kaplancıklı’nın yeni ilaç araştırmaları üzerine 2 adet patenti bulunuyor.

 

Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi’nin her yıl yayınladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde 2020 yılından beri düzenli olarak yerini koruyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.