Hayrettin İvgin’e Kırım’dan “Fahriy Yarlıq” Ödülü

YEREL 30.09.2023 - 09:24, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2353+ kez okundu.
 

Hayrettin İvgin’e Kırım’dan “Fahriy Yarlıq” Ödülü

22 Eylül 2023 Cuma günü Kırım’dan Hayrettin İvgin’i Doç. Dr. İsmet Zaatov ziyarette bulundu.
22 Eylül 2023 Cuma günü Kırım’dan Hayrettin İvgin’i Doç. Dr. İsmet Zaatov ziyarette bulundu.   İsmet Zaatov, şu anda Kırım’ıın başkenti Simferopol (Akmescit)’de İsmail Gaspıralı Bilimler ve Sanatlar Akademisi’nin Başkanı. Ayrıca Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesinin Rektör Yardımcısı.   İsmet Zaatov, 2002-2019 yılları arasında Kırım Cumhuriyetinin Kültür Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı.    İsmet Zaatov; İsmail Gaspıralı Bilimler ve Sanatlar Akademisinin “Fahrıy Yarlıq” Ödülünün diplomasını getirerek, Hayrettin İvgin’e takdim etti. “Fahrıy Yarlıq” Tatarca’da “Şeref Fermanı” (Onur Fermanı) demektir. Bu ferman bir ödüldür. Ödülün gerekçesinde Hayrettin İvgin için şunlar yazılıdır.    “Kırım Tatar halkının kültürünün gelişmesine ve bütünlüğünün korunmasına katkılarından dolayı ödüllendirilmiştir.” Doç. Dr. İsmet Zaatov ile Hayrettin İvgin, Kültür Ajans’ta bir süre sohbet ettiler.    Zaatov, Hayrettin İvgin’ i Simferopol’a davet etti. İvgin de Kültür Ajans’ın çıkardığı popüler ve bilimsel dergilerden, kitaplardan bazı örnekleri Zaatov’a teslim etti. Akademi Başkanı Zaatov, bu kitapları Kırım Tatar Filolojisi Araştırma Enstitüsündeki “Zaatov Kütüphanesi”ne teslim edeceğini söyledi.
22 Eylül 2023 Cuma günü Kırım’dan Hayrettin İvgin’i Doç. Dr. İsmet Zaatov ziyarette bulundu.

22 Eylül 2023 Cuma günü Kırım’dan Hayrettin İvgin’i Doç. Dr. İsmet Zaatov ziyarette bulundu.

 

İsmet Zaatov, şu anda Kırım’ıın başkenti Simferopol (Akmescit)’de İsmail Gaspıralı Bilimler ve Sanatlar Akademisi’nin Başkanı. Ayrıca Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesinin Rektör Yardımcısı.

 

İsmet Zaatov, 2002-2019 yılları arasında Kırım Cumhuriyetinin Kültür Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 

 

İsmet Zaatov; İsmail Gaspıralı Bilimler ve Sanatlar Akademisinin “Fahrıy Yarlıq” Ödülünün diplomasını getirerek, Hayrettin İvgin’e takdim etti. “Fahrıy Yarlıq” Tatarca’da “Şeref Fermanı” (Onur Fermanı) demektir. Bu ferman bir ödüldür. Ödülün gerekçesinde Hayrettin İvgin için şunlar yazılıdır. 

 

“Kırım Tatar halkının kültürünün gelişmesine ve bütünlüğünün korunmasına katkılarından dolayı ödüllendirilmiştir.”
Doç. Dr. İsmet Zaatov ile Hayrettin İvgin, Kültür Ajans’ta bir süre sohbet ettiler. 

 

Zaatov, Hayrettin İvgin’ i Simferopol’a davet etti. İvgin de Kültür Ajans’ın çıkardığı popüler ve bilimsel dergilerden, kitaplardan bazı örnekleri Zaatov’a teslim etti. Akademi Başkanı Zaatov, bu kitapları Kırım Tatar Filolojisi Araştırma Enstitüsündeki “Zaatov Kütüphanesi”ne teslim edeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.