Usta'dan İkramiye Tepkisi

Siyaset 14.10.2023 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2155+ kez okundu.
 

Usta'dan İkramiye Tepkisi

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık ikramiyenin çalışan emeklileri kapsamamasına tepki gösterdi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık ikramiyenin çalışan emeklileri kapsamamasına tepki gösterdi.   İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Emekli olanlara kayıtlı çalışsın diye teşvik primleri verilirken, 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilere verilmemesi Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır" dedi.   "İHTİYACI OLMASA ÇALIŞIR MI?"   Usta, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada emeklilerin mağdur edildiğini belirterek, "Ülkemizde yaklaşık 15 milyon 500 bin kişi emekli aylığı alıyor. Ekonomimizin içinde bulunduğu şartlarda 7 bin 500 liraya kiralık ev bulmak bile zor bir hale gelmişken; nüfusumuzun yüzde 18'inin aldığı en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira. Emeklilerimizin, neredeyse 10 milyonu bu seviyede maaş alıyor. Müjde verir gibi tek sefere mahsus 5 bin TL vereceğiz diyorsunuz, onu da çalışan emeklilere vermiyorsunuz! İhtiyacı olmasa çalışır mı emekli?" diye sordu.   "SEYYANEN 8 BİN TL VERİLMELİ"   Usta önerisini şu şekilde açıkladı: "Bizim net önerimiz, memurlara verilen seyyanen 8 bin TL ödeme emekliye de verilmesidir. Her emekliye, enflasyon oranları dikkate alınarak yüzde artışı şeklinde maaş artışı yapılmalıdır. Emekli olanlara 'kayıtlı çalışsın' diye teşvik primleri verilirken aynı zamanda emekliye ödenen 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilere verilmemesi de doğru bir yaklaşım değildir. Bu uygulama, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır."
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık ikramiyenin çalışan emeklileri kapsamamasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık ikramiyenin çalışan emeklileri kapsamamasına tepki gösterdi.

 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Emekli olanlara kayıtlı çalışsın diye teşvik primleri verilirken, 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilere verilmemesi Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır" dedi.

 

"İHTİYACI OLMASA ÇALIŞIR MI?"

 

Usta, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada emeklilerin mağdur edildiğini belirterek, "Ülkemizde yaklaşık 15 milyon 500 bin kişi emekli aylığı alıyor. Ekonomimizin içinde bulunduğu şartlarda 7 bin 500 liraya kiralık ev bulmak bile zor bir hale gelmişken; nüfusumuzun yüzde 18'inin aldığı en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira. Emeklilerimizin, neredeyse 10 milyonu bu seviyede maaş alıyor. Müjde verir gibi tek sefere mahsus 5 bin TL vereceğiz diyorsunuz, onu da çalışan emeklilere vermiyorsunuz! İhtiyacı olmasa çalışır mı emekli?" diye sordu.

 

"SEYYANEN 8 BİN TL VERİLMELİ"

 

Usta önerisini şu şekilde açıkladı: "Bizim net önerimiz, memurlara verilen seyyanen 8 bin TL ödeme emekliye de verilmesidir. Her emekliye, enflasyon oranları dikkate alınarak yüzde artışı şeklinde maaş artışı yapılmalıdır. Emekli olanlara 'kayıtlı çalışsın' diye teşvik primleri verilirken aynı zamanda emekliye ödenen 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilere verilmemesi de doğru bir yaklaşım değildir. Bu uygulama, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.