Karma Organize Sanayi Çalışmaları Vezirköprü TSO’ suz Yürütülüyor…

Vezirköprü Kaymakamlık Toplantı Salonunda, Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Vezirköprü Karma Organize Sanayi Toplantısı yapıldı. 

İmar ve parselasyon işlerinin tamamlandığı Vezirköprü Karma Organize Sanayi çalışmalarında; yol, su, elektrik, doğalgaz ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi konuları üzerine değerlendirmeler yapıldı. 

Vezirköprü Karma Organize Sanayisine ilişkin sürecin yürüyebilmesi için ortak olma zorunluluğu bulunan Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nın, ortaklığa girmemesinin Türkiye’de başka bir örneği yok.

Belirli aşamalarda yol kat edilen, Vezirköprü Karma Organize Sanayi çalışmalarına Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası ortak olmayınca sorun, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığı ile çözümlenmiş durumda.

Toplantıya, Samsun Valisi Orhan Tavlı, İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri ve diğer paydaşlar katıldı. 

İlçe kamuoyu, Vezirköprü’ye kazandırılmaya çalışılan Karma Organize Sanayi Çalışmaları sürecine dâhil ve destek olmayan Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu vebal ve sorumluğun altından nasıl kalkacak ? 

Vezirköprü Karma Organize sanayi çalışmalarına destek olmayıp, tek kişinin egosuna teslim olan, TSO başkanının ve yönetiminin ilçeye işsizlik, istihdam ve göç olarak zarar verdiklerini, çocukları, torunları yirmi, otuz yıl sonra gazete arşivlerinde okuduklarında kemikleri sızlamayacak mı ? 

Sorumluluğunu ve görevini yerine getirmediğinden dolayı, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nı  Valilik makamının ve diğer kamu kuruluşlarının dikkate almayıp, yok hükmünde sayması, saygınlığını  yitirmesi, aidat ödeyen  Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini  rahatsız etmiyor mu ? Soruları  ise cevabını bekliyor.