ERDOĞAN: “GECİKMEDEN, BİR AN ÖNCE AÇIKLAYACAĞIZ…”

AK Parti Genel Başkanı  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu hafta içerisinde Ankara, Adana, İzmir büyükşehirleri, gerek milletvekilleri gerek teşkilat ile toplantımızı yaptık. Onların da fikrini aldık. Pazar günü 3 bölgenin de kanaatlerini alacağız. Bunların üzerinde çalışıp inşallah Aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyük şehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bazı illerin de adaylarını bu arada açıklayabiliriz. Gecikmeden, bir an önce açıklamayı hedefliyoruz" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 9 aday adayı yarışırken, Vezirköprü Belediye Başkanlığı için ise 11 aday adayı yarışıyor. 
Aralık sonuna kadar Büyükşehir illerinin belediye başkanlarının belirlenmesi bekleniyor. Beraberinde ilçe belediye başkanları da açıklanacak. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi tarafından Vezirköprü’de yaptırılan ankette belediye başkan aday adayları soruldu.  
Hangi adayın birinci ve hangi adayların ilk üçte olduğu kamuoyunca merak edilen konu oldu.